Cherry Barb (Barbus Titteya) 3-4cm Μεγαλύτερη προβολή

Cherry Barb (Barbus Titteya) 3-4cm

10859

Νέο προϊόν

Κατάγονται από την Σρι Λάνκα και ζουν σε σκοτεινά σημεία, σε ρυάκια και μικρές λίμνες, με αρκετή ροή και πυκνά φυτά.Ανήκουν στην Τάξη των Cypriniformes στην οικογένεια Cyprinidae και την υποοικογένεια Cyprininae.
Συνώνυμα είναι και τα  Capoeta titteya, Barbus titteya, Barbus frenatus
Είναι σμηνόψαρα, όπως και όλα τα άλλα είδη Barbus και γι αυτό πρέπει να τα κρατάμε σε ομάδα. Πρόκειται για δειλά ψάρια που χρειάζονται σκουρόχρωμο υπόστρωμα και πολλά φυτά, κατά προτίμηση Vallisneria sp. και Cryptocoryne sp., για να μην στρεσάρονται και για να δείχνουν το χρώμα τους. Εκτός των φυτών καλό είναι να υπάρχουν και ρίζες για να δημιουργούν ακόμα περισσότερες και καλύτερες κρυψώνες. Τα αρσενικά, ιδιαίτερα την εποχη αναπαραγωγής έχουν πολύ πιο έντονο κόκκινο χρώμα από τα θηλυκά.

Περισσότερες λεπτομέρειες

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ / ΠΑΡΑΔΟΣΗ 1 ΕΩΣ 3 ΗΜΕΡΕΣ

2,40 € (Με Φ.Π.Α.)

0.5 kg

Άλλες πληροφορίες

Φτάνουν σε μήκος τα 5 cm και μια ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων χρειάζεται ένα ενυδρείο μήκους 80 cm. Είναι ειρηνικά ψάρια, αλλά τα αρσενικά συχνά είναι επιθετικά μεταξύ τους και γι αυτό πολλοί προτείνουν να δημιουργούμε χαρέμι, δηλαδή ένα αρσενικό με πολλά θηλυκά. Δεν παρατηρούνται σοβαροί τραυματισμοί από τους καβγάδες των αρσενικών, αλλά είναι συχνοί και άρα δημιουργούν στρες στα υπόλοιπα ψάρια. Μπορούμε να τα βάλουμε μαζί με άλλα είδη με τα οποία συμβιώνουν και στους βιότοπους τους, όπως είναι τα  Aplocheilus  lineatus, Belontia signata, και κάποια άλλα είδη της οικογένειας Puntius, σαν τα Puntius cumingii, P. nigrofasciatus, κλπ.

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

30 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία